Papirløs barnehage – all informasjon på et sted!

Lande Gård barnehage er en papirløs barnehage. Her foregår all kommunikasjon mellom barnehagen og foreldre på en god og oversiktlig måte.
Portalen heter Mykid.no, og kan lastes ned som app på alle smarttelefoner og nettbrett.

I denne portalen vil det være mulighet for:
  • Å registrere alle barna som kommer hver dag, samt merke av de som har fri, er syke og lignende. Foreldrene/foresatte kan også gå inn å registrere ferier, fridager, sykedager etc på deres barn, og denne registreringen vil ansatte da ha tilgang til.
  • Ansatte kan sende personlige SMS til foreldre/foresatte som gjelder deres barn. Foreldre/foresatte kan også sende SMS til barnehagen via dette systemet.
  • Foreldre/foresatte kan se bilder av eget barn fra morsomme og spennende opplevelser i barnehagen. Disse bildene kan også lastes ned, og kan være en fin måte å samle fine bilder fra barneårene til deres barn.
  • Foreldre/foresatte kan lese månedsplaner og ellers annen viktig informasjon fra barnehagen.

God informasjonsflyt mellom hjem og barnehage er viktig for både barna, foreldrene og for barnehagens virksomhet. Det er først og fremst den daglige dialogen mellom foreldre og barnehagen som bidrar til god kvalitet for det enkelte barn.
(NOU 2012; KD).

Veiledning for nedlasting av MyKid app

Gå til https://mobile.mykid.no i nettleseren på mobilen. Du logger inn med samme mobilnummer og passord som på nettsiden (Har du ikke passord; klikk «glemt passord» og du får sendt ett nytt umiddelabrt til ditt mobilnummer.)
Deretter kan du legge MyKid mobil til startskjermen:

Android:
Gå til mobile.mykid.no
Lag et bokmerke
Gå til bokmerkebehandlingen
Trykk/hold lenge på det bokmerke du vil lage snarvei til på hjemskjermen, til en meny dukker opp
Velg Lag snarvei på skrivebordet​/Legg til på startskjermen

iPhone:
Gå til mobile.mykid.no
Trykk på den lille pilen som peker opp nederst til midten i nettleseren: